måndag 11 februari 2019

11/2 utelek

Fri lek en stund med att bygga och köra 

 med tågbana. Där är höga, låga hus och runda hus mm. 

Dinosauriebordet och ett land med dinosaurier mm. Barnen som har varit sjuka och bortresta upptäcker, utforskar och undersöker sig fram med hjälp av dinosaurie. Barnen räknar dinosaurier ser likheter hittar par mm.

Därefter går alla barnen ut. Mycket vattenlek. Hur många vattenpölar kan vi hitta tro? 
Här hittas en och dinosaurien ska bada. Tillsammans hittar vi flera stycken och räknar och jämför dem. Stora, små, djupa och lite vatten i vissa pölse.

Fri bygge konstrueras här med färgen röd på Dupĺo.
Samling som inleds med uppdrag att byta platser då man hör namnen.
Därefter får barnen som har varit bortresta berätta om sina upplevelser. En pojke har varit i Sälen och åkt skidor mm. De bodde i en stor stuga, de var många för mormor och morfar också med. Det var kallt men jag ville inte ha mössa på, utan hjälmen istället osv. Någon har varit utomlands i sommarvärmen, jätteskönt! Nu har ni ju varit lediga fredag, lördag och söndag dvs tre dagar. Barnen  berättar om vad de högst gjort. En pojke har varit pp stadsbiblioteket med farmor, läst och lånat böcker. En flicka har åkt tåg mm.
Därefter övar vi på veckodagar, ser över namnsdag övar om det är pojk el flick namn. Dagens namn är både pojk och flicknamn. Vi tar väderbilder, bilden kommer på sne det regnar på olika håll.
Barnen språkhatt, som används till samling eller vid behov då barnen vill ha den. Där är bilder från utifrån barnens intressen som bilar, dinosaurier mm. Idag har vi bilder till sånger. Det är sångerna på tavlan " dinosaurie Rex och Tyra" och 1,2,3 dinosaurier var så stora och starka....och varianten " 1 dinosaurie balanserade...."
Kan vi göra en saga av dessa saker? Jo då! barnen hjälper till efter inledningen " det var en gång en dinosaurie som var ute och åkte bil. Då träffade han en apa som låg i vattnet. Han frågade om han fick följa med i dinosauriens bil. Nä det får du inte. Så apan går hemåt på vägen här.

Sedan träffar dinosaurien en giraff och han har en större bil. Dinosaurien kör då i väg som bara den och då värkar sagan ta slut. Dinosaurien körde alldeles för, sedan blir det dags för lunch. 
Få se vad innehållet i språkhatten inspirerar barnen nästa gång.
Dagens lunch vegetariska biffar med pasta med tomatsås.
Nästa Vu- dag då förskolan är stängd är 24/5.
Glöm inte alla Hjärtans fest på torsdag. För alla barnen på fjärilen i kärlekens färger på kläder mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar