onsdag 20 februari 2019

Onsdag 20/2 Utelek

 Redan på morgon ser barnen och får bekanta sig med de småkulorna vi har haft i vatten. Nu har dessa kulor svält och blivit tjocka i vattnet.
 Efter frukosten gick alla barnen ut för att leka, ett underbart skönt väder och sköna solen strålar så skönt på oss. Några barn stod uppe på en lotsas scen och dansade loss, dock ingen musik denna gången.
 Andra stod och följde traktorns arbete över gatan. Flera cyklade och lekte med sandlek också.
 Barnen har övat inför brand då brandlarmet gick. Alla barnen kom och satte sig på pressning och sedan tog vi fruktstund. Några barn är riktigt bra på fingermotorik och skalar en clementin galant.
 Barnen har hittade en nyckelpiga på marken innan vi skulle gå in. Många barn vet att man bara tittar på nyckelpigan och att man inte ska skada den. Dock är det ändå det som tyvärr inträffar och nyckelpigan får komma till himlen. Lite ledsamt!
 När barnen kommer in vill de andra också se, utforska och undersöka sig fram med de färgade kulorna som har svält. Barnen får ta det nätt med dem, inte dela den, barnen upptäcker stora, små och de olika färgerna, sorterar dem i sk olika bon i små skålarna. 

Barnen har ätit soppa till lunch. Inte så mycket verkade inte som det var sugna på det.
Efter mellanmålet gick barnen ut igen för att leka i det fortsatta sköna vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar