torsdag 22 november 2018

Torsdag 22/11 ( SKATTGRUPPEN) valfria aktiviteter ute/ inne.

 Samling med några av barnen. En del gick ut på en gång. De barn som var ute har haft naturuppdrag. Barnen har hämtat något rött, löv i olika storlek mm. Det som inte barnen hittade var svamp och mossa.
 Språkträning med en sångpåse.  Påsen är blå, kan vi hitta fler saker som är blåa? Barnen  pekar på mattan, strumpor och andra kläder.

 Barnen  övar på TAKK, sånger, läten  med sakerna från påsen. Barnen sjunger om snigeln, bilen, hästen, kossan och lammet.

 Sedan lägger barnen ner sakerna i påsen efter olika ledtrådar. Bilen= kan du ta den som där tutan finns, kan du ta det långsamma och det snabbaste djuret osv. Vad kan vi säga om kossan. Vad får man av den? Mjölk svar en pojke snabbt.

 Sedan blir barnen uppdelade i grupper efter deras önskemål. Sagostund med nya böcker. Denna boken  känner ett barn igen från SKATTGRUPPEN då vi var på sagostund förra veckan. Här kom vi in på ämnet kring Likabehandlings Arbetet, allas lika värde.  Att vi ska vara vänliga och snälla mot varandra i leken och överlag. Att alla får vara med osv.

  Fri bygge av magneter för dem som inte vill lyssna på säga.
 Bok nr 2, som barnen  vill lyssna på i sagostunden. Denna har jag hemma säger en pojke. Här ska finnas en brandman  dinosaurier, tyvärr hittade vi inte den bilden. Men får lära oss att det finns olika arter av dinosaurier.
 Dinosaurier är stora, höga, långhalsade osv. Vissa dinosaurier är lika lång som fem bussar.
 En grupp målar med svamp och pensel. Barnen  vill ha glitter, massa glitter är då fint.
 Några leker med sanden innan maten.
 Barnen har ätit kyckling, potatis, sås och grönsaker. Vegetarisk biffar för dem som önskade det.
Veckans hjälpreda lämnar in disken.
Tack för maten säger vi.

SKATTGRUPPEN träffas imorgon istället. Ska i väg med  buss. Teater på Bellevuebibliotek.
Samling 9.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar