fredag 9 november 2018

Fredag 9/11 rörelse med IKT och utelek

 Fri lek en stund efter frukosten. Några bygger lego och någon har matematik burkarna 1-5. Pojken väljer att lägga upp nallarna uppe på burken och sedan framför burkarna. Sedan räknar han lätt till fem.
 Barnen har fått haft rörelse på ett annat sätt idag. I bygg rummet blir det storbild med datorn och projektern. Dvs IKT informations- och kommunikationsteknik. Det är från " busigt lärande". Där barnen får sjunga, dansa och röra sig med igenkända barnsångerna som bla hjulen på bussen, bä bä vita lamm, var är tummen? Huvud, axlar knä och, Imse Vimse spindel osv. Alla kunskaps områden förs fram på ett mycket lustfyllt och lättsamt sätt.







Barnen dansar med till bä bä vita lamm där roliga får dansar, där visas  upp en pappa och en mamma med söndags skjol och en lillebror som det sjungs om i sången mm.



 Avslutas med en rolig rörelsång med tre roliga figurer. Sedan tar vi äpplen i bitar som är delad i små båtar, med och utan skal. Flera barn går sedan ut på gården för att ha rörelse med de övriga barnen  på fsk dvs mini- röris.
 Barnen favorit djur dvs ödlorna har kommit ner från boet. Man kan ju rita en ödla eller så kan man rita av en ödla och färglägga den.
En pojke målar omsorgsfullt sin ödla. Den ska vara röd och svart och den långa svansen.
Dagens lunch som har varit torfugryra med ris och grönsaker. Gick hem hos de flesta men inte för aĺla.
TREVLIG HELG!
På måndag välkomnas en ny pojke till avd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar