onsdag 28 november 2018

Onsdag valfritt mm REDE utelek

 Barnen får vara med och hjälpa till att förändra bygg kuben. Därför att vi har märkt att barnen vill ha bilar och tåg inne i kuben. Därför har vi tagit in bilmattan igen fast som underlag till kuben. Barnen får genast idéer om att  man kan bygga en ramp till traktorn till en stor bondgård och staket osv.
 Samling där barnen får räkna antal barn, vuxna och veckodagar. Tillsammans övar vi på att det är månaden november och snart december och då kommer Lucia, snön, julklappar av tomten osv. Barnen blir också påminna om veckodagarna och att det är fyra dagar denna veckan pga det är stängt på fredag. Sedan får man  vara ledig i tre dagar. Sedan övar vi på väder. Det är molnigt och lite sol.
 Fruktstund där man får lyssna efter sitt namn innan man  kan ta.
 REDE där vi talade kring bilden om grisen. Hur tror ni grisen känner? Han är ledsen, hans mamma och pappa är döda. Då något barn berättar har fått en lillebror kommer barnen på att grisen har en bebis gris i magen. Så grisen är inte ensam. Han har sin storebror hemma. Grisen blir glad när han är i sanden, jorden då det blir gäggamojja. Grisen tycker om och blir glad att bada där. Fast vi tycker om att bada i vattnet där fiskar, sköldpaddor och andra djur finns osv. Mycket berättande kring denna grisen.
 Barnen går sedan ut som grisar för att leka en stund.
 Barnen  lär sig allt bättre med påklädningen.

 Några barn får göra triangel granar som vi gjorde i går.


 Barnen har lekt och undersökt teknik med olika material. Dels från lådan, leksaken som man trycker på och mönstersättning med olika färgglada mallar.

 Vacker klänning med favoriterna Elsa och Anna.
Barnen har ätit god tomatsoppa, creme fraiche och smörgås. Julmys har börjat på avd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar