onsdag 21 november 2018

Onsdag 21/11 valfria aktiviteter och utelek

 Barnen har haft samling på stjärnmattan. Vilken dag är det idag? Tisdag var det igår. Lördag säger först någon men är det verkligen det  Så tar vi övar på veckodagarna och då kommer någon på tisdag är det. Fruktstund med frukterna äpplen, clementin och banan. 1
 Vilket väder har vi idag? Bilderna hjälper barnen och någon pojke tar bilden med det gråa molnet. Vidare pratar vi om att det snart är jul och att det då blir månaden december. Då kommer jul, snö och tomten. Man får presenter då, ja precis julklappar.



Jag har läskiga strumpor säger en flicka och visar upp sina strumpor. Det är skelett därefter tittar vi på varandras strumpor.  Ser färger mönster och om det finns likadana  och hitta par mm. 

 Barnen är sedan i grupper, en grupp ser över så att julklapparna funkar mm.
 En liten grupp är vid bilbanan och bondgården och leker med djuren. En grupp leker med olika längder av två snören. Det ena är långt och den andra är kort. Vad kan vi göra med dem. Kanske olika geometriska figurer. Barnen har mycket kunskaper och benämner dessa figurer. Tillsammans gör vi figurerna stående och sedan lägger vi ner snöret och formar  olika figurer.

Här har vi skapat i hop triangeln och cirkeln. 


 Kvadrat där alla sidor är lika  långa.
 Sedan tog vi lite figurer och siffror från våra bilder på väggen.
 Det blev jordgubbar, hjärtan och siffror.
 Ett fängelse för skeletten.
 Tusen tack för denna fina pottan som barnen har fått.

Dagens soppa kommer från veckans hjälpreda. Broccolisoppa creme fraiche och smörgås.
SKATTGRUPPEN blir denna veckan på fredag . På fredag är det teater på Bellevue biblioteket. Samling 9:30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar