torsdag 8 november 2018

Torsdag 8/11 inskolning

Samling på stjärnmattan med fruktfat. Dagens frukt blev det många clementiner då flera barn vill hjälpa till med att skala frukten.
 Innan samlingen byggdes det snabbt en koja av pallarna runt ett bord. Dock var det inget bra bord barnen valde då vi ska äta lunch vid detta bordet senare. Förra gången byggdes det vid ateljén och då kan man spara kojan.
På samlingen har vi en liten ask. Vad kan det vara i denna asken?
Det är fyra små djur. Det är lammet, grisen, hunden och kossan. Barnen övar TAKK, Sånger från resp djur,  läten och antal.
Sedan lägger vi ner de olika djuren i asken efter olika beskrivningar. Kan du ta djuret som sitter ner? Kan du ta det djuret som man får mjölk ifrån? Det blir då lammet först och sedan kossan som kommer ner i asken osv. Sedan går de flesta barnen ut för att leka.
Några barn vill vara med på sagostund. Den första är om Lo på förskolan. Barnen är aktiva och följer med i handlingen de vet olika händelser som sker på fsk.
Sedan läser vi om Ingrid och Ivar. Barnen vet hur man ska ha när det är kalas. Man ska ha ballonger säger barnen. Barnen är glada och följer med i handlingen om hur det ska vara vid kalas.

Dagens lunch! Favorit där barnen äter med stor förtjusning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar