torsdag 15 november 2018

Torsdag 15/11 SKATTGRUPPEN

SKATTGRUPPEN har varit på sagostund på biblioteket. Dock bara fjärilen pga personalbrist. På lässtunden får barnen höra två sagor. En bok " dem som bestämmer" och vilda grannar". Den första handlade om en grupp som styrde och bestämde för de övriga i omgivningen. Vidare togs det upp om allas olikheter  och att alla är bra på något. Ganska nyttigt att få påminnelse om detta. Den andra boken handlade  om att bjuda till ett kalas. 


Barnen  sa att de tyckte om sagorna.  Följde med i lyssnaden och såg på bilder.
Efteråt fick barnen titta i valfria böcker. Denna boken blev snabbt omtyckt så den lånade vi till avd.
I läroplanen för förskolan står det att vårdnadshavare ska känna sig involverad i fsk verksamheten. Därför bil vi påpeka att en önskan om en forts rödtråd mellan  förskola och hem när det gäller förhållningssätt vid andra miljöer som då biblioteket idag. På förskola  övar vi ständigt med vardagliga betydelsefulla aktiviteter som toabesök, på- och avklädning osv. Påklädningen idag på utflykten kom många barn av sig och var inte alls samarbetsvilliga. Därför bör barnen öva dessa vardagliga betydelsefulla aktiviteter både hemma och på förskola. Så lärandet består och inte glöms och gör det svårt för barnen.

De yngsta barnen som var kvar på avd hade en fruktstund med flera sånger. Därefter gick de ut på gården för att leka, utforska sig fram vid utemiljön och cykla mm.
Dagens lunch köttbullar, potatis, sås och grönsaker. Något som verkligen var omtyckt av barnen. Skålarna tömmdes!
Påminnelse om julledighetslappen.  Sista inlämningsdagen är  imorgon 16/11.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar