torsdag 1 november 2018

Torsdag 1/11 SKATTGRUPPEN sagostund på biblioteket

Skattgruppen har varit på sagostund på biblioteket. Två böcker fick barnen höra. En om en uggla som skulle skrämma djur och sa att han skulle äta upp dem. Men det gjorde han inte utan hittade en pizza som han ville ha. 
 Den andra boken handlade om en konstig matta där det låg konstiga saker i.
 Lite boktips av andra böcker i samma serie. Denna gången hade vi vagnen med oss. Men några fick gå bredvid  vagnen. Alla barnen fixade detta och det gick smidigt att ta sig dit. På vägen görs flera upptäckter som är betydelsefulla för barnen. Månen på himlen det är " gubben i månen" , säger något barn. Barnen känner igen sig ubder promenaden till biblioteket. Påpekar affären det är " min affär" " där handlar jag och min mamma", säger några barn. De ser blomsteraffären, hamburgar kiosken. Där kan man få hamburgare med
pomessfritte med gosedjur och läsk, berättar något barn. När barnen kom tillbaka till förskolan så lekte och cyklade de en stund innan vi gick in för lunch. De yngre barnen var ute en stund när de andra var på biblioteket och sedan har de haft sångstund med barnen på Kolibrin.
 Pastagratäng med konstiga svarta djur? Vad kan det vara? Är det spindlar?
 Även några spindlar i den vegetariskarätten också.
En fin och rolig spindeldräckt. Men fyra ben på varje sida och ögon. Ja för spindlar har ju åtta ben.
 Barnen böcker som har lånats på biblioteket.  Då har vi bytt ut alla böckerna.
Två monsterböcker med långa näsor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar