torsdag 24 november 2016

Torsdag 24/11

Barnen har fått sitta och öva på geometriska figurer på ett lustfyllt sätt. På bordet har det satts med färgad tejp med olika färger de olika figurerna. Barnen ska därefter sätta rätt figurer på rätt ställe. Vid platsen vid bordet är det samma figur på stolen.  





Någon tycker detta liknar sin bokstav i sitt namn.

Färger och olika geometriska figurer övas det här med fina paljetter. Här nämns de färger som finns rött, rosa blått, grönt och silver.

Jag har min bokstav här," L".



Brandövning har vi haft. Bara övning. Alla barnen var jätteduktiga, alla gick ut precis som man skulle. Lite rörelse passade vi på att gör innan vi kunde gå in igen. Rörelseövningarna bla Jumping Jacks, Squats, Squats jumps, upp hopp osv. Vissa barn var med på rörelserna.  

Mini snigel hittade vi ute på gården.

Liggande bygg-och konstruktion.

Bokstaven "M" som i mamma.

Barnen övar många betydelsefulla moment vid påklädningen. Sticka i overallen, jacka, byxor, två armar, två ben, vad som man ska ta på först eller sist.


Saga utomhus i dag i det skön

Magnetiska bygge, från nederkanten av bordet, fantasin flödar!

Några barn har börjat tillverkat julkalendern, målat några låder till olika överraskningar och uppdrag.
Vi på förskolan önskar att ni som har vagnar med på förskolan, får gärna sätta dem utanför sov loftet. pga säkerheten, det blir väldigt många vagnar i gången. Tänk på att ha överdrags skynke på vagnarna vid dåligt väder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar