onsdag 2 november 2016

Onsdag den 2/11 Valfria aktiviteter ute och inne.


Några få barn ville ute och leka "Bockarna Bruse". Det började med att barnen sjunger sången. Sedan bestämmer de att "vi måste hitta en bro" Här visar Oskar upp bron där leken fortsätter. Alice tar bild på den med hjälp av kameran. Därefter turas barnen om att ta de olika rollerna i sången. "Den vuxne får vara trollet, säger barnen". Ok, lite svårt att ligga under bron.

Upprepande gånger sjunger barnen sången och leker denna leken. Barnen övar språket undersjungandet och olika begrepp bla matematiska begrepp. Stor liten, mellan. Antal bräder i bron, turtagning. Rörelse och motoriska färdigheter, balans, kordination, kroppskontroll  mm.   


Olika förslag skapas ur denna älskade sången som är mycket omtyckt.





Därefter försvinner "Bockarna" dock inte till i skogen för att beta, utan de springer och gömmer sig någonstans. Alma behöver hjälp att hitta dem.

På avstånd så ser vi de två "Bockarna" Leken tar en annan karaktär och blir som en kurragömma lek, helt efter barnens tycke och förslag.

Mycket inlevelse från olika håll när "Bockarna" blir hittade.

Alma går vidare och finner den gröna gräset där Bockarna kan beta.

Alice hittar favorit stället upp vid paviljongen. Här utmanas hon i olika motoriska övningar. Här kommer vi tillsammans på att broar kan se olika ut, en smal bro här.

Stående Balansgång

Sittande Balansgång, där gumpen förflyttas.

Fina skor hittas. Vems är detta? Kan vara Alice och Alma. Då det blir en "Tittut lek"



Några barn valde att skapa med sax och papper. Då blev det små bitar av papper i olika storlekar. Dessa små pappersbitar var med sen i barnens sång av Bockarna Bruse.


                                        här har Anton och Noah byggt en bilbana


Innan barnen går in så blir det lite vatten lek. Härlig vatten lek där barnen öser vatten till soppa. Det är Potatis Soppa, berättar Oskar.

Tillsammans upptäcker vi och undersöker olika begrepp. Bland annat matematiska begrepp, genom att bladen flyter på vatten ytan. Barnen tar fram olika naturmaterial och lägger ner i vatten pölen. Stenar och bär. Dessa åker ner i vattenet, dvs De sjunker. Barnen övar dessa begrepp upprepande gånger och visar.    

Alice sten som sjunker.

Bladen som flyter

Antal bakformar? 3 svarar Oskar. Men 5 med hinkarna

Platta släta löv samlas. Ska vi skapa ett roligt fönster med.

Oskar visar att han för ner skålen i hinken, den sjunker. Och när den kommer upp flyter den på vattenytan.


På eftermiddagen får barnen förslag på att man kan klistra de platta, släta löven på ett fönster. Med massa klister både på och under löven sätter barnen fast en del löv. Det blir jättefint när ljuset av solen skiner in. Ljuset genom löven ser man de vackra färgerna och det fina lövet.  
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar