onsdag 23 november 2016

Onsdag 23/11

Barnen blev indelad i två grupper efter egna önskemål av aktivitet. Några tog ett besök på det nya biblioteket i Limhamn. Våra böcker skulle lämnas tillbaka. Barnen berättar att det vill låna någon "trollbok". Mycket fint var det på biblioteket med fina ytor till att läsa en bok.  Här har några av barnens egna bilder från detta besök.


Barnen fick turas om att sitta i vagnen när benen blev för trötta av att gå. Mycket att se på när man åker vagn. Barnen har kameran och är aktiva med att ta bilder från närmiljön.


Ett egenkänt hus. Lastbilen fångar barnen och vägarbete, dessa gubbar sätter upp juldekorationer.
 
En färdig juldekoration uppsatt, fint tycker barnen och tar även en bild på den.

Barnen som var kvar på förskolan hade egen liten fruktstund där vi övar antal och att ha egna val av frukt. Därefter sätts olika saker fram för att skapa kreativt med lim och salt dvs Saltmålning.

När limspatlarna sätts fram säger barnen vilken färg på spatel de önskar. Jag vill ha vitt någon annan säger att de vill ha den blåa.


Barnen får börja med att välja ljus eller mörk blå papper. Själva bilden syns bättre vid mörkare färg. Därefter målar barnen rikligt med lim på pappret, något alla barnen är bra på hela pappret utnyttjas.






Det är bra om man drar ut limmet så det inte blir för stora klutar, det tar lång tid att torka då. Därefter får barnen strö mycket salt på limmet. Något barnen tyckte var en riktigt kul, deras egna valfria bild växer fram mera av saltet. Någon gör en lyftkran osv 

Här har barnen byggt en rak bro, där bilarna kör igenom.

Efter ett tag så ändras bron. Barnen fick ett förslag om att om man lutar bron eller tunneln så blir det mera fart på bilarna. Mycket riktigt så märker barnen att bilarna åker med en väldig fart till och med ända bort under bordet. Detta görs om och om igen med en stor förtjusning och mycket skratt.  
Efter skapandet med salt. Väljer barnen att undersöka sakerna som är magnetiska.
 
Här skapar ett barn ett magnetiskt täcke, som hon säger.
 
 
Här fortsätts med att undersöka vad som är magnetisk och inte magnetiskt.


På lådan ser ett barn sin bokstav "A" som i mitt namn.Vad är magnetiskt på avd. stolen  kanske eller? Jo den fastnar. Hyllan också, den fastnar

Här blir det magnettorn, inte helt lätt. Det rasar emellanåt.
 

 
Magnetism utforskandet fortsätts, med lila bokstäverna. Bara lila vill jag ha.
 
Dagens lunch. Biff, potatis, lingon och sås. Mycket sås, tycks gå hem idag.
 
Hälla sås själv, går bra. Såsen är ju så god.

På uppevilan gick vi ut och läste en ny bockarna bruse saga i gräset i solen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar