tisdag 8 november 2016

Tisdag 8/11

Några av de yngsta barnen blev inspirerade att leka med vatten. Först började barnen lite försiktigt vid vasken med lite saker från köksvrån. Den gula muggen, plastglas, stekpanna, den röda kannan och den stor tillbringaren. Tillsammans häller vi i vatten från kranen från vasken ner i den stora baljan. Dock blr det inte så mycket vatten, men det fylls på då och då. Både av pedagogen och av barnen själva.  Barnen leker och skapar sin egen variant av lek med dessa saker.

Alma berättar att hon gör vatten tårta. Hon är mycket noga med att man måste ha denna skålen och hon öser i vatten upprepande gånger. Läroplanen förs det fram på flera ställen att varje barn ska strävas efter att få skapa med olika uttryckningsformer, denna gång med vatten som de flesta älskar! 


Barnen använder även färgade plast rör med de gick sönder, när någon bankade lite hårt på kanten av baljan. Barnen skapade även ljud av leksakerna när de bankade på kanten av baljan. Något annat som var roligt var att skvätta ut mycket vatten på golvet. Sådant händer men det gjorde att man fick gå runt baljan lite försiktigt annars är det lätt att man trillar. Frans fyller vatten med den stora kannan och häller i för fullt. Härligt att det skvalar fullt med vatten, mycket glädje kring all vatten som skvätter på olika håll.   

 
 

När vi ska avsluta måste vi hälla ut vatten. Mycket snabbt blir barnen aktiva med att hjälpa till att hälla ut vattnet från baljan och ner i vasken istället. Det går fort när man hjälps åt. Barnen använder plastglasen och den gula muggen. Därefter lägger vi i alla leksaker och sätter på locket, för att fortsätta med detta en annan dag. En mycket lustfylld aktivitet för de yngsta på avdelningen som kommer att återkomma regelbundet.

Noahs bygge med "piggarna" han ville också vara inne på fm. Han byggde flera torn, emellanåt hade han bilarna med i tornen. Han använder sig av kameran då han är klar och tar några bilder, bla denna bilden och vårt höstalster på fönstret med alla löven.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar