torsdag 28 januari 2021

Torsdag 28/1 Barnens delaktighet och inflytande

Då är personalstyrkan åter på plats på  avdelningen Fjärilen. Därför ber vi er alla ha förståelse att ev klädesplagg kan har  kommit på fel plats. Vi hjälps gärna åt med detta så rätt sak kommer till rätt ägare. Förslag är som innan att man kan gå in i hallen, 1/ person åt gången någon gång under veckan. 
Nu är det allt kallare så barnen behöver dubbla uppsättningar av vantar,  halskrage, mössor och bra fodrade varma skor. Extra kläder som vanligt behöver barnen och de barn som sover separata fleeceoveraller eller kofta och byxa, som då endast används vid sk sovvilan. Barnen behöver vid sk sovvilan mössor, vantar och sockor.  Mössan som barnen sover i ska helst inte ha snöre då det är lätt att det spänner. 
Innan uteleken leker barnen med valfria aktiviteter inne en stund. Matematik med roliga laminerade siffror, dock fattas nummer 7. Barnen övar siffersymbol, talraden och nämns de olika siffrorna. Först, mittemellan och sist övas också. 
Därefter blev det 3-års kalas för en flicka som blev 3 år förra söndagen. Flickan berättar att hon har blivit firad, ätit tårta osv. 
Kompisarna sjunger och hurrar tre gånger för vår födelsedagsbarn. Hon får sitta på Bolibompastolen med den fina guldhatten och hon får ett färgglatt födelsedagskort som liknar en Fjäril. Barnen hör även födelsedagssången via qer-kod också avnjuter vi lite frukt tillsammans. 
 
När man äter frukt så är det bra att ta av en vante. Sedan får man försöka öva på att sätta på vanten igen, i med tummen också kan man gå och leka igen. 


Barnen har valfria lekar innan maten. Bland annat byggs det upp en ny tågbana. Det kopplas på vagnar så det blir en lång rad av olika vagnar. Barnen övar teknik att försöka bygga ihop rätt bit så att det blir en bana. Barnen kör tåg, kopplar på vagnar och tar ifrån vagnar gör därmed långa och korta rader av vagnar.  
Några barn vill sjunga från mjuka sångtärningen. De turas om att slå i väg tärningen och de olika djuren kommer upp. Det blir resp sång som blinka lilla stjärna, krokodilen och även björnen sover. Sångstund helt utifrån barnens egna initiativ, delaktighet och inflytande. 
Pastagratäng med grönsaker. Även veganska utan mejerier.  Barnen  får grönsakerna morötter och tomater idag. 

Barnens förskole vecka är nu slut, imorgon FREDAG ÄR DET TERMINENS FÖRSTA  VU-DAG. DÅ ÄR FÖRSKOLAN STÄNGD.  TREVLIG HELG! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar