fredag 8 januari 2021

Fredag 8/1 Kalas med fredagsdico

 Lite fri lek inne på fm innan vi gick ut och för att ha kalas för en kompis. Barnen byggde bl.a tågbana i och utanför kuben osv.

Några satt och läste och berättade från boken " Lär dig med Puh om VÄDER". Barnen  vet hur det ser ut när det regnar, blåser och när det är sol osv. 

Barnen lekte lite inne i kuben med bilar och tågen. Det påpekas att det ligger en krokodil på vägen, tänk om han är påkörd. 


Födelsedagsbarnet dansar med sin guldhatt. 
Lite födelsedagsdisco innan barnen firar vår kompis ute på sovloftet. Barnen  dansar själv, i par, övar att gör rörelser till olika kända sånger osv. 

Födelsedagskalas med vårt fina underlägg.  Med olika qer- koder på födelsedagssången på olika språk. Idag skannar endast svenska sången, också sjunger och hurrar vi alla. HURRA! HURRA! HURRA! 
Födelsedagsbarnet får sitta på Bolibompastolen med valfri hatt, det blev guldhatten. Nya födelsedagskort med mycket färger och mönster på olika prickar. I mitten finns en målad toarulle med prickar som visar antal år barnen fyller. 

Någon hittar  klädkartan och påminns om vilken ordning man ska klä på sig. Jag ska ha overallen, säger flickan. 
Öva att ta på sig själv, när det blir svårt får man gärna hjälp. Allt för att stärka självförtroendet och självkänsla. 
Ååå här kommer jag på "gumpa lallan". 


Barnen åker på kullarna med gumpen, sittandes åker de ner med väldig fart. Titta vad jag kan, utropar barnen. 
En liten sångstund med hjälp av bildstödskartan. Barnen får peka och det blir sångerna " huvud, axlar, knä och tå, blinka lilla stjärna, hjulen på bussen, nyss så träffade jag en krokodil och lilla snigel. 


Barnen har ätit vegetariska schnitzlar med kryddiga klyftpotatisar, sås och grönsaker.  På grönsaksfatet  var det rödbetor till flera barns förtjusning. 

Trevlig helg! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar