torsdag 7 januari 2021

Torsdag 7/1 Välkomna tillbaka

 Välkommen till en ny termin. Hoppas ni alla har haft en bra ledighet och en skön jul. Nytt hembrev kommer nästa vecka. Nytt tema kommer bli VINTERN, med hjälp av projektboken MEMMO och MYSEN  väntar på vintern. Därför hoppas vi på mer snö så att vi alla får ett fortsatt lärande med hela kroppen och i alla kunskapsområde. 

Barnen leker med vatten. Ösa, samla, hälla ut, plaska, hoppa, och stå i vatten. 
Rida en tur i vinterlandskap runt gården. 
Barnen har undersökt och upptäckt lite försiktigt med snön. Gått i snön och gjort fotavtryck, känner med handen på den kalla och krispiga snön. Blir snabbt vatten av snön, både i händer och på vantarna. 

Se så mycket hinkar med vatten det blev, också räknar vi  antal hinkar, och övar färger  mm. Barnen  övar volym med mängd vatten mm. 
Barnen har ätit tomatsoppa med makaroner, creme fraiche, nybakat bröd och mjölk. Mm jättegott då det är kallt ute. 

Efter all lek med snö och vatten och en god varm tomatsoppa, sover de barn som är behov av det. Även om sovsäckar är varma behöver barnen ordentliga sovkläder. Varm fleecetröja eller kofta eller hel dräckt i fleece. Även strumpor och mössor. Dessa kläder används bara när barnen sover. En uppsättning till med varma kläder, galonkläder, skor och stövlar. Barnen är som sagt ute i alla väder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar