onsdag 13 januari 2021

Onsdag 13/1 skapande och rörelse och Ateljé utomhus

 

Barnen väljer fria aktiviteter  innan vi går ut. Några vill börja med att skapa med krita och papper. Vi övar på rita på stort papper och lite mindre papper. 
Några bygger ihop en liten tågbana på byggbordet i det fina vinter landskapet. 
Väldens högsta torn har byggts i kuben. 
Flodillerns tema introduceras vid utevistelsen, ateljén kommer ut. Avdelningen Fjärilen ansvarar för detta och alla barn får måla. Idag kan man måla med geggamoja. 
Geggamoja med lite eller mycket vatten. Barnen  målar med pensel eller med pinne. 


Barnen drar med pinnen eller slår lite nätt så det blir prickar. Fina och annorlunda skapelser med speciellt material dvs lera. 
Barnen tar mycket och det blir mycket på pappret eller om man tar lite då blir det svagt. 


Några barn utforskar vatten från vattenrännan, medan andra cyklar och kör varandra via olika släp. 
Barnen övar med att bygga ihop tåg med många vagnar så det blir färgglatt, sedan kör barnen det på järnvägen. Barnen väljer även bilar. Barnen ser likadana och olika bilar osv. 
Barnen har ätit broccolisoppa med nybakat bröd, crème fraiche och mjölk eller vatten om man önskar. Den veganska soppan serverades också då med utan mjölkprodukter. 
Barnen får lyssna med hjälp av lärplattan" Vem spökar Alfons Åberg?" Där får Alfons lära sig en ramsa då han blir rädd för spöken. Och det hjälper faktisk. Finns ju inga spöken bara på film och i böcker. 
Skön sund med hjälp av Ikt med projicering. Det blev Laban och Labolina. Vi pratar och övar olika begrepp som siffror, baka efter recept, växter och odling osv.   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar