fredag 15 januari 2021

Fredag 15/1 Fredagssamling nu åker julen ut

 

Barnen har fått in nya böcker. De handlar om vintern, som flickan här säger. 
Barnen sk "tittläser" och pekar på Pippi Långstrump och Alfons. Barnen pekar och talar om Pippi, Alfons farmor och hans pappa osv. 
Även en bok om potträning, då flera barn har blivit intresserad över det. 

Barnen får leka valfria lekar innan det är dags för fredagssamling.  Vid Fredagssamlingen få barnen gärna vara delaktiga. Så därför får de hjälpa till med att signalera för alla genom att slå på ko bjällra. Det är inte lätt med tjocka vantar. Men det blir ljud då alla kommer till vår plats. 

Barnen får påminnas om att det är ett nytt år. Att det är 2021. Att vi lämnar det gamla och vill få ett bra 2021. Barnen får lära sig att alla julsaker ska tas bort. Vi säger hej då julen. Därefter sjunger och dansar vi ut julen. Och tar en mega RAKET för det nya året 2021!!!
Ett par barn har fyllt år. Så hela förskolan firar dem båda. Barnen får då sitta på Bolibompastolen och berätta vad de har fått. De har b.la fått prinsessa pussel och sylt smörgåsar. Allihopa sjunger och Hurrar så för dem. 
Någon hittar ännu mera is och vatten, det är stenar tycker några barn. 

Barnen har fredagsdisco med flera kända sånger b.la Bolibompasången- Drakdansen och Lale med låten "det blir bra". Barnen vickar på rumpan och snurrar runt osv. 
Vattenbad med naturmaterial och där vatten har blivit till is. Härlig känsla att ta på vatten i flytande och fast form. 
Här visas det upp en fin, hård och slät sandkaka. 
Barnen hittar ännu mera is. Det är kakor, säger barnen. 
Barnen har ätit Pytt i panna med rödbetor, broccoli och gurka. Mmm, tyckte barnen om. 
Gårdstomtens brev där  han undrar om barnen har haft det bra under ledigheten?  Gårdstomten undrar även om tomten kom? JAJA, ropar många i en kör. 

Nu vill vi önska trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar