tisdag 15 januari 2019

Tisdag 15/1 teknik o naturkunskap


 Vi ska göra ett lågt dinosauriebord i ena hörnan av byggrummet. Först började vi med att göra markering på golvet för att visa barnen var det låga bordet ska placeras. Barnen lånar några dinosaurier från en annan avd. Barnen gör hus till dinosaurierna, gräs och vatten med en bro mm.

Gårdagens geometribord med geometrikarta som barnen kan rita efter på det stora arket på bordet. Ett a4 med olika geometriska figurerna som liknar olika saker som flygplan, raket, mm.å66

Mera saker växer upp i dinosaurie landskapet, favorit boken är med så barnen blir mera inspirerande. Där ska komma mera saker på ett lågt bord med filt och plast växter mm.

Myshörnan som har fått sänghimmel  som tyvärr åkte ner ganska snabbt.  Men det ska komma upp igen och hyllor mm. 

 Några har lekt doktor, undersökt både haren o dockorna. Barnen vet det och  tittade i öronen, temp och lyssna på hjärtat. Någon slår med hammaren på harens och dockornas knä. Barnen får då lära sig att man gör detta för att man ska kolla reflexer.  Man rycker  då i knät. Så bra att ni kollar det, säger pedagogen.
Sångstund för några innan maten med fingerdjuren. Barnen tar upp från lådan så sjunger vi om groda, elefanten, råttan mm. Råttan har gnagar tänder och den bor i en hatt, ja då sjunger vi " var bor du lilla råtta?"
En grupp barn har varit ute innan maten. Cyklat och sprungit så.
Dagens lunch panerad fisk, potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar