onsdag 16 januari 2019

Onsdag 16/1 valfritt med utelek o skapande

Idag har barnen byggt- och konstruerat som de är bra på. Även detta memory att hitta par som fågelmamma och ett bo med ungar. 

 Sockermålning inne i ateljén för alla barn som ville prova på detta. Först tar man sockerlöning med svampen och sedan valfria färger som stänks med pensel. Mycket sockerlöning krävs så färgen sprids ut. Det blir jättefint. Lite svårt för man vill ju ha penseln nere i pappret.



 Detta ser ut som blod, säger en flicka då hon ser färgen åker ut på pappret.

 Därefter gick alla barnen  ut för att leka. Mycket vattenlek då regnet fört bort snön, som barnen säger. Någon av de äldsta vet att snön har smält. Barnen tar av sig sina skor på mattan sedan kan man få gå in med resten av kläderna. 
 Se vilket fint led utanför avd dörren. Här övar barnen på först, sist och mittemellan. Andra begrepp är framför och bakom.
  REDE, Pratar och lär sig lite om aktuella fåglar från våra fönster. Det är Koltrast, Kaja, Kråka och Råka. Barnen säger att för fanns det Dinosaurier men nu många fåglar. Dinosaurier har dött ut. Vi pratar om att det är vinter att det är kallt för fåglar o alla djur och människor. Kråkan känner barnen från Mamma Mu och Kråkan. Barnen berättar vidare att fåglarna går på marken och sitter i träd. Fåglarna är bra och snälla och kan vara ledsna. Det är dem när de inte kan hitta sin mat mm. Vi kommer in på årstiden vinter och att det är svårt att hitta mat för fåglarna. Då kommer vi på förslag att vi kan göra mat. Men vad äter fåglar? Bär, frön och maskar. Men när fåglar trollar från tak el dör kan de faktiskt äta varandra mm. Berättandet och  barnens kunskaper är mycket intressant att lyssna på. Vi delar med oss av kunskaper mm. Mer om detta kan man läsa på språk-och kommunikationsväggen.

 Köttsoppa med grönsaker och smörgås med creme fraiche var barnens lunch.

Sagostund i blå pölen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar