onsdag 23 januari 2019

Onsdag 23/1 valfritt med bygg och utelek

 Barnen har suttit med valfria aktiviteter på fm.  Ny snö lera gjordes i morse som nu har svalnat och är jättehärlig. Vintertema med bygg- och konstruktion erbjud med olika tekniker och material. Några gjorde klart snögubbe i pappersformat.
 Dinosaurierna har blivit ett större intresse. Därför har det blivit en låda med sand och ett fat med sand och stenar. Pojken säger att stenarna är bajs, dinosaurierna bajsar. Barnen gör även hus och fotspår av dinosaurierna. Lite svårt med sanden det är inte som lera och knåda och forma i handen. Utan sanden ska var i lådan el fatet så gör man fint i dinosaurielandet.
 Bilbana med magneter.
 snö lera med isbjörnar och fjällharar.
 Barnen gör snöbollar, isflak till isbjörnen mm.
 Sandlådan med dinosaurier det är båda grön och orange färgade dinosaurier.
 Bygg bordet med nytt byggglandskap med bilbana, tågbana, olika varianter på hus, parkeringsplatser mm.
 Samling med klossar där vi bekräftar varje barns delaktighet. Här övar barnen på antal klossar, storlekar och former.
 Fruktfat med endast äpplen idag. Vad säger man när man får något? Barnen glömmer sig men vet att det är ordet " tack".
 Tillsammans tar vi dagen som är dagen efter tisdag. Barnen säger onsdag som då har svårt markering ( för varje veckodag har sin färg) som barnen kan få kännedom och lära sig. Barnen får fiska upp upp ett sångkort. 5 st sångkort gör så att, hur många barn får fiska? 5 ropas det ut av flera barn. Ja precis fast vi tog en sång innan för det är ju sol ute Idag, så barnen får öva på sången om "Solen". Då blir det 5+1 Hur många sånger blev det då? 6 visas upp av ett par barn en hand full och en tumme. Så bra! Det stämmer,  vad bra! 
 Sedan går alla barnen ut för att leka en stund. Barnen cyklar och puttar fart på cykeln. Vi tar ut en kanna med hett vatten. Vad händer när vi kastar upp vatten? ser ni det ryker en aning. Kanske blir bättre när det blir ännu kallare.

Barnen har fått broccoli soppa ned smörgås. Jättegott! efter kylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar