måndag 7 januari 2019

Måndag 7/1 välkommen till en ny termin!


 Välkommen till en ny termin och god fortsättning på 2019. Lite skara barn, lite mjukstart för oss alla.
 Barnen har bygg-och konstruerat mycket i det ommöblerade bygg rummet. Här har barnen byggt en ny fängelsehåla.

 Nya bygg bordet bygga vägar, hus av olika slag och murar osv.

 Jag är ny "hjälpreda" ska hämta matvagnen sen.
 Ny innehåll de geometriska behållarna i matematikens värld som barnen tycker om och är riktigt bra på.

 Barnen övar bokstäverna dock blev det en massa karameller enligt barnen. Jag hittar min bokstav, som är i mitt man. Stolt pojke visar upp sin bokstav och säger " G". Riktigt bra, ja det är din bokstav.

 Samling vid den andra hörnan av rummet pga fint tågbbygge. Med en ny väggkalender så att barnen kan se dagarna som gått. Barnen ska hädanefter få kryss dagen, vi ser på siffrorna, går igenom namnsdagar  mm. Vad liknar bilden tycker ni? en fyrkantig tavla, kantig boll, ett spöke säger något barn.
 Det är ju ett  nytt år dvs 2019. Förra veckan blev det nytt år, det var få alla fåglar, katter, och hundar blev så rädda. Ja precis det var nyår och man firar detta genom att smälla massa raketer. Fast det är synd om djuren för de blev rädda av ljudet. Här berättar barnen mest om deras omtanke för djuren. Ingen säger att de själva blev rädda. Min pappa var uppe på taket och smällde och pangade raketer, fast taket var platt. Han trillade inte ner. Vidare i samlingen nämns alla högtidsdagar att det var den sista högtiden i helgen. Trettondagsafton osv.
Dagens lunch pasta med köttbullar och grönsaker. Vegetariskt o vegankost var det gröndaksbiffar istället. Matsedeln åter kommer vi med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar