måndag 21 januari 2019

21/1 utelek

Utelek som vanligt på veckans första dag. Barnen upptäcker brickan där vi har fryst några behållaren. Vi upptäcker att det har blivit halv klara. Då halva innehållet har blivit fryst.
Tillsammans räknar vi dem ser olika liknelser av isfigurerna. Vissa är mindre och vissa är större  Några har fått färgen grön då vi hade karamellfärg i vattnet. Barnen ser de geometriska figurerna triangeln och cirkeln.
Det blir vinterväder och det börjar snöa. Dock tyckte inte alla barnen om detta. Men vissa försöker sig på att åka pulka ner från kullen.


På samlingen tog vi in våra upptäcker som vi hade på en bricka, barnen nämner att det är snö vi har tagit in. Något barn upptäcker att en isbit liknar glasögon eller förstoringsglas. Tillsammans tar vi kalender och nämner namnsdag dvs Agnes och Agneta, det är flicknamn säger flera barn.
Dagens torn av dagens barnantal. Här kommer barnen ihåg att Mulle Meck bygger stabilt inte bara rakt upp utan en stabil grund med flera klossar. Vi räknar och tar bort och lägger tillbaka i lådan, 5 och 5 blir 10 kan flera barn.
Därefter tar vi vår rimsång det är björnen sover melodin. Så därefter tar vi flera önskesånger. 
Fri läsning en stund innan maten.


Dagens lunch panerade vegetariska biffar med pasta och grönsaker.
Pga All snöande fick barnen sova inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar