måndag 14 januari 2019

Måndag 14/1 utedag

 Barnen har varit ute på fm, då kom vintern. Mycket blåst och riktigt kallt. Därför var barnen inte ute så jättelänge. Plötsligt blev det att öva inför brand dvs bedövning. Barnen vet att brandmännen inte kommer nu vi övar bara, ja det är sant. Barnen sitter på pressningen och väska och barnlista är medtagit. 

 Veckans hjälpreda, sätts upp på dörren.
 Liten sagostund på nya läshörnan dvs vår blå pöl.
 Samling där barnen får veta om gårdagens speciella dag tjugonde dag knut. Då ska julen ut. Tomtar, ljusstaken och granen. Några barn berättar att de har gjort det med sina föräldrar. Vi tar tillsammans kalendern och kryssar för Fredag, lördag och söndag. Ser över namnsdag " Felicia och Felix, känner vi någon med dessa namn. Nej säger någon och någon kommer på att det finns en flicka på stora sidan med de namnet. Barnen berättar även att de har lekt och cyklat ute. Försökte även göra en mini snögubbe.
 Barnen har sedan haft sångstund från olika sångkort. Här får barnen ta upp sånger och beskriva vad de ser på bilden.

 Barnen får även öva på dessa
 sångerna från teatern förra terminen, solen och månen.
 Veckans matsedel. Vegetariskt i dag med pasta och spenatgratäng.
 Barnen har fått öva på att rimma igen. Idag på uppe vilan så tog vi denna sången, där vi övar enskilda bilden först och sedan sätta ihop och få höra orden som rimmar. Vi tog sången några gånger, det var svårt först men sedan blev  det lättare tyckte barnen. Sedsn säger en flicka efteråt kropp och snopp, ja det rimmar ju. Sången kommer vi att återkomma till. Och öva att rimma både från litteratur och från språktåget som vi har uppsatt i bygg rummet.

 Vi läste även denna boken som vi har fått av en kamrat på avd. Barnen övar vidare med språket och alfabetets olika bokstäver. Barnen började först att öva på bokstaven A. Som då är i apelsin, avokado, anka osv.

 Barnen övar de olika orden på A om och om igen.
Avslappning i pölen därefter innan valfria aktiviteter under em.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar