tisdag 9 oktober 2018

Tisdag 9/10 teknik o naturkunskap

 Fint husbygge under morgonen. Det är mitt hus med många kanter.
Vi följer allt mera nu veckoplaneringen.  Dagens aktivitet är inom teknik och naturkunskap. En grupp har lamiberat och sett och undersökt hur löv och andra blad ser ut.  Dessa är uppsatta på avd.


 Andra gruppen har fått hjälp med att göra fina dekorerade höst mobiler som hänger inne på avd.
 Därefter fick man rita av olika höstmarerialer med krita på ett papper. Barnen ritar av kastanjer, ekollon, gräs och blad. De äldsta har börjat att prata utifrån mini REDE dvs naturmaterial inom djur och natur. Det handlar om Respekt, Empati Djur och Etik. Det byggs på 10 arbetsuppgifter som man kan göra med barn mellan 2-6 år. Detta kommer vara uppsatt på språkväggen då flera kunskapsområden kopplar samman. Detta arbete går även in på Likabehandlingsarbetet där det kopplas till djur och natur och sedan för att sätta sig in  i hur vi människor känner och upplever olika saker och känslor. Vi började med Kattrn hur känner sig katten osv. Lite av de barnen sa var bla katten är nog rädd,  det är en spökkatt, vi har katt hos mormor som är snäll, men alla är inte snälla. Katten säger mjau. Ibland högt och ibland lite osv. Vi ska skriva upp vad barnen säger.
 Utelek för alla barn. DÅ cyklar flera barn och nu har vi fått flera hjälmar så det är bra. Tusen tack!




Färdiga mobiler med naturmaterial och fina teckningar av naturmaterial. Teckningarna är laminerade så de inte går sönder.
Dagens lunch panerad fisk, potatis, sås, och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar