fredag 19 oktober 2018

Fredag 19/10 rörelse och kulturfredag

 Ny lapp inför julledigheten bör fyllas i så det blir en bra verksamhet under mellandagarna vid julen.
  Fredag är det rörelse ute för det är så skönt väder. Med mycket rörelsekänsla med hjälp av härlig takt från musiken blir det en härlig rörelseglädje. Några barn leker med sandleksaker och gör bla mönster med hjälp av en kratta.


 Därefter går alla barnen in och tillsammans med kolibri inleder vid "kulturfredag" med god frukt. Barnen blir sedan i delade i två grupper. Det är nämligen  tid för teknin med roliga experiment. En grupp har experimentet "vulkanen"  och den andra gruppen gör experimentet " att blåsa upp en ballong utan att använda munnen".
Gruppen med vulkanen fick se en film och en bild. Någon visar upp med händer hur en vulkan ser ut, han säger att den är hög och stor.  Vid experimentet pyser det mycket riktigt som barnen fick se från film och bild. Mycket entusiastiska barn.

Vid experimentet " att blåsa upp  en ballong utan att använda munnen". Vi tog två flaskor för varje experiment. Barnen får välja färgerna på ballongerna och därmed också resp flaskan med vinäger.
Barnen är med och aktiva med alla sinnerna och får känna och lukta på sakerna, dock ej smaka. Barnen får lära sig flera ord och begrepp. Bla tratt med litet och stort hål, vad är det? Man  har det i köket osv.




 Barnen övar både språk, matematik  med  antal, volym dvs mängden vätska i flaskorna mm.  Vad tror ni det händer med ballongerna nu? En pojke svarar att ballongen pyser nog upp och blir stor.
Här ser vi att av vinäger och bakpulver gör så  att ballongerna fylls upp och blir allt större. Fast inte så stora ändå blev dem pga kvalitet på ballongen. Så kan det gå ibland. Men barnen tyckte även detta experimentet var givande. Mycket skratt och glädje. Vid båda grupperna sjunger vi färgsången. Med TAKK sjunger vi färgerna om blå, gul och röd.

Vid uppevilan sitter barnen vid biblioteket för de har valt sagan om Bockarna Bruse. Alltid lika omtyckt. Därefter fortsatte barnen själva med sagan om de tre bajs korvarna. 
Trevlig helg! 
Nästa vecka 43 FÖRÄLDRAMÖTE 
Onsdag  24/10
 Och NALLEFEST PÅ torsdag  25/10



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar