fredag 5 oktober 2018

Fredag 5/10 kulturfredag

 Barnen har skapat med lera. Många olika varianter av olika tryck bla med bokstaven T,  båtar och stjärnor.

 En av kamraterna har tagit med detta roliga enkla spelet med racerbil. Tusen tack för lånet av detta spelet. Dock var inte ägaren med på omgången av dessa 4 biksens. Det är många kunskaps områden  vi uppfyller med detta spelet. Barnen slår träninge, räknar prickarna på tärningen, visar antalet med fingrarna, förflyttar bilarna, nämner färgerna, lägesbedömning då man är bakom el framför  kompisen osv.

 Här får vi upp siffran 3 som barnen  kan mycket väl.
 Barnen har fått besök av fönsterputsaren, nu blir det rena fina fönster.
 Alla barnen har varit ute och lekt. Cyklarna är stora favoriten. Barnen cyklar runt gården flera gånger. 
 Aktiviteten " kulturfredag" med avd kolibrin. Detta kommer vi ha varannan fredag. Nästa gång är det fjärilen som står för aktiviteten. Vi sjunger några sånger med bla marakasäggen. Barnen får spela starkt, svagt, mycket, långsamt mm. Lite dans med gjorde vi också.

 Sovande ägget då man får lyssna när man ska ta ägget igen , dvs när katten vill ha det.

 Dagens vackra grönsaksfatet. Här kommer vi in mycket mycket inom matematik. Antal rader, vad det är dvs majs,  ärtor,  morötterna och apelsiner.
Barnen fick ju lite mera än grönsaker. Makaroner med skinka i gratäng.

VÄLKOMNA PÅ FÖRÄLDRAMÖTE DEN 24/10 KL 17.00- 18.30. DÅ KOMMER DET BLI PRAKTISKA ÖVNINGAR OCH SKAPANDE I EN GRUPP.
DE BARN SOM INTE HAR FAMILJ KOLAGE FÅR  EN GRUPP FÅ TID ATT SKAPA DET TILL SITT BARN. Medtag därför gärna fotografier från barnens familj dvs mamma, pappa, mormor/morfar, farfar / farmor, husdjur el något annat ditt barn tycket om osv. Fråga gärna om ni ej förstår.
Den andra gruppen ska sitta tillsammans och bekanta sig kring kunskapsområderna. Vi hoppas på en trevlig kväll! Välkommen.
På måndag är Christian ledig.
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar