onsdag 17 oktober 2018

Onsdag 17/10 Födelsedagsfirande och naturbingo

Idag friade vi en av våra fjärilskompisar som fyllt år, som en tradition tog vi fram bolibompastolen och födelsedagsbarnet fick sin pappersbalong och bild.

Fick du några födelsedagspresenter? "Ja!" Vad fick du för något? "Marshall" sade födelsedagsbarnet. Vad är det för något? Vi fröknar hade inte hört talas om Marshall. Med hjälp av en googlesökning förstod vi sedan att det var en hund. Är det den?, frågade vi. "Ja det är den hunden" sade födelsedagsbarnet. Fick du några mer presenter? "Ja, ett nattlinne med hjärtan på" Ska du ha den på dig när du sover? "Ja". Födelsedagsbarnet berättade även att hen fick en brandmanströja.

Hur många år är du nu? "Tre" sade barnet och visade med sina fingrar hur många år hen är. Men det bästa av allt, fick du någon tårta? "Nej" svarade barnet. Inte? "Nej, fick smörgås med jordgubbar". Efter fruktstunden och en födelsedagssång begav vi oss ut. 






Dagens uteaktivitet var bland annat naturbingo. Barnen som ville vara med fick ett papper med bilder på saker som dem skulle hitta ute i naturen. Vad ska vi hitta nu? "Den" sade att barn och pekade på bingorutan där vi skulle hitta något som var rött. "Här" Vi hittade en röd spade. BINGO! Och nu då? "Den", nu ska vi hitta något som kommer från ett djur. "PIPPI" säger ett av barnen som hittar en liten fjäder i sandlådan. Ja, Titta! En fjäder och den kommer ju från en fågel. BINGO!
Ute i vårt glasskåp kan ni se alla våra bingofynd.

Som vanligt så är cyklarna en av förskolans populäraste uteaktiviteter där barnen får öva på bland annat sin motorik, sin turtagning och även lära känna dem andra barnen som går på dem olika avdelningarna.

Till mat serverades det broccolisoppa med macka och till mellanmål ska vi få korv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar