måndag 15 oktober 2018

Måndag 15/10 utelek

Alla barn på Fjärilen har varit ute under fm i det sköna oktobervädret. Några har blåst såpbubblor både med den lilla och stora flaskan. Det är inte helt lätt att blåsa bubblor, men det blir en del bubblor och det är kul att följa var bubblorna tar vägen. Barnen tycker det är kul att ta sönder dem också.

Samla löv och blad i olika storlekar. Vi kan göra något pyssel med dem kanske. Barnen får lära sig att ta bladen i stjälken så man inte bara tar sönder dem. Vi måste vara rädda om bladen.

Några barn är intresserad då lastbilen kommer till hus renoveringen vid grinden. Barnen får se en påkopplad skopa som tar upp en massa saker. Lampor i olika färger lyser också på den stora lastbilen.

Ännu mera blad samlas man behöver ju mycket. Vi tar även fruktstund vid stockarna. Det är äpplen som bjuds på idag.

När barnen sitter och äter äpplen ser barnen att fåglarna är uppe i trädet för att äta lite äpplen. Någon pojke säger att det är två fåglar, den andra är på det andra trädet.


Efter fruktstunden upptäcker några barn olika storlekar av hål i trädet. Vem bor i hålen? Det är nog myrorna,  säger en pojke. Tillsammans räknar vi att det finns tre hål.

Här kan man se med hjälp av ett stort rör. Blir inte myrorna rädda nu? Nä då, de är där inne i hålet.

Dagens lunch pasta gratäng med rotfrukter och grönsaker.


Tillsammans gjorde vi en fin höstgardin med några löv. Så vackert när solens tusen strålar lyser på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar