måndag 22 oktober 2018

Måndag 22/10 Utelek

Utelek på fm i det vackra och sköna vädret. Fast det börjar bli lite kyligare så det behövs mera kläder blir barnen informerade på frukosten. Under fm leker barnen mycket vid sandlådan. Bland annat platta och göra mönster i sanden med bräda och andra sandleksaker.

Cykla är favoriten för många. Flera barn har löst koden för att ta sig fram med cykel. Trampa på pedalerna eller bara ta sig fram med att föra benen fram hela tiden.


Sandslott med olika hjälpmedel vid sandlådan.

Fruktstund vid borden idag. Det bjuds på äpplen och päron.




Lasagnete med spenat och grönsaker

Under uppe vila så vill barnen att vi läser om Mulle Meck. Här kommer vi in på olika hus och att hus är inte så lätt att bygga. Förr i tiden hade man inga hus utan skyddade sig ifrån djur och oväder med hjälp att grankvistar eller stenar och grottor. Barnen blir även påminda  om sagan om de tre grisarna som byggde hus, där man måste ha ett stabil grund annars rasar husen. Grisen som gjorde sitt hus av hö rasade ju lätt. Barnen får utforska hus och att det finns olika hus som båthus, fyr ute på havet höga skyskrapor osv.
Sedan provar vi tillsammans att bygga hus. Barnen bygger längst med väggen, längst med kanten på kuben. Tillsammans upptäcker vi att det rasar lätt om man bara bygger på ena sidan eller bara högre och högre. Därför blir barnen påminda om att det är bra med en stabil grund med större klossar och sedan bygga uppåt efter hand.  Att det kan finnas olika våningar som det nämndes i boken dvs källare, under huset och vind där uppe precis under taket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar