torsdag 6 oktober 2016

Uteleken på förskolegården torsdag 6/10

Barnen på fjärilen har varit ute hela fm ef en rörelse samling. Under samlingen hade vi rörelse till cd. Olika liknelse i rörelse av olika djur och den nya favoriten Jag vill röra på min kropp. Sedan tog barnen lite frukt. Gården hade barnen på fjärilen för sig själva. Under uteleken har barnen kameran. George har bla fotograferat lite höst bilder fr gården. Alla löven och det vackra trädet utanför avd Fjärilen. Under hösten kan man kratta och samla löv med kratta som somliga barn gjorde. 







 
Några barn lekte i sandlåda med lastbilar som kördes och fraktade sand. 
 

 
Mycket motoriska färdigheter övas om och om igen. Det är ju så kul när man lyckas. Flera av de lite äldre barnen leker och övar vid paviljongen. Klättrar upp och hoppar ner, går balansgång på olika sätt. Mycket viktigt är det att barnen säger till för de behövs lite vuxenhjälp vid deras sida. Man kan lätt göra sig illa här om man inte är försiktig. Stor förtjusning när man lyckas!
 
Samlar löv på ett annat ställe. "Amanda säger att de ska göra fint på gården och samlar en lövhög".
 


Mycket cykling på gården. Barnen cyklade upp och ner för backarna. Körde varandra och körde runt flera gånger. Märktes att barnen njöt av att ha gården för sig själva.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar