onsdag 5 oktober 2016

Onsdagen 5/10



Barnen har mycket musik och rörelse spontant i den fria leken. Här är en ny låt med rörelse för hela kroppen "Jag vill röra på min kropp". Barnen övar på motoriska övningar, kroppskontroll, perception, kroppsuppfattning osv. I låten utmanas barnen att man ska klappa händer, stampa, hoppa runt i ring, smyga och sist sitta ner. Denna låten tar vi tillsammans flera gånger under dagen. 




Hösten är här! Med mycket förändringar som visas i naturen på förskolan gård. Bladen och träden ändrar färger. Mycket utforskande och härliga upptäckter kring naturens förändringar. Löven prasslar och låter härligt när man springer eller tar sig igenom lövhögarna. Tänk på att barnen är mycket ute och behöver ordenligt med kläder. Mössa och vantar och ordentliga skor behövs för alla väderlek som hösten erbjuder. Även för dem barnen som sover på sov loftet, en kofta och mössa behövs även där.







Förskolans gård utmanas barnen lek på olika sätt. mycket motoriska övningar och nivå skillnader att ta sig fram i. Även mycket av aktiviteter som görs inne kan man göra ute då barnen väljer att leka med gubbar eller djur mm. Alla möjligheter till fri lek ska också erbjudas inne som ute.   


Några av barnen har fått måla på kartong med pensel och därmed skapat sin egen variant av kreativ tavla. Här har barnen limmat fast olika valfria saker på sin tavla. Som bla silkespapper i olika färger, bokstäver och figurer.








Medan de stora ville måla hade de yngsta barnen en egen samling. Sånger från en ny sångpåse. Bland sångerna var det favorit djuren som katten, kaningen, hästen och kon. Här övar barnen bla på djurens läte, storlekar och antal i resp sång.  






Under "uppevila" då de yngsta sover är de fri lek lite lugnt så man inte väcker de som sover. Man kan bygga med lego som är mycket omtyckt, pussel eller leka i köket med de nya flaskorna. Även lera kan man arbeta med. Just i dag gjorde några barn bockarna ur sagan Bockarna Bruse. Barne berättar själva om att de har gjort mellan bocken, stora bocken och lilla bocken och ett troll. Sedan berättade barnen sin variant av saga med den rekvisita som de hade just då. Därefter gjorde barnen även minnes leken "Kims Lek", vad är det som är borttaget av sakerna, mycket uppskattat då barnen styr det hela både i sagan och i en lek.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar