måndag 10 oktober 2016

Måndag 10/10



Nu märks det att det har blivit höst. Trots detta är barnen ute så klart. Det är bara att sätta på sig regnkläder så man kan vara i vattenpölar. Det är ju vått överallt för det har regnat, inte helt lätt att förstå kanske för barnen. Mycket härlig lek i sanden med vatten tillsammans blir det "geggamojja" eller kanske soppa eller choklad.

Anton gör dricka som ska hällas upp på flaska.

Noah har lärt sig vad baklänges är, bilen ska köra baklänges säger han. Kan du ta en bild, så det gör vi. Bussen kör baklänges säger han upprepande gånger.


Barnen har ätit mellanmål ute men sedan gick alla barnen in. Då valde de fria val av fri lek. Bland annat används de olika nallarna. Barnen lägger upp de olika nallarna och benämner deras storlekar mins, mellan och störst. Sedan sjunger de "Bockarna Bruse" sången upprepande gånger. Noah använder även godisburken som en bro. Och nallarna blir bockarna i sången. Härlig variant helt utifrån barnens variant av Bockarna Bruse som är deras favorit.
Barnen använder även korkarna som vi har skrivit siffror på. Barnen räknar upprepande gånger och lägger de i talföljd 1-10.  



Barnen får även använda kameran och ta sina egna bilder.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar