fredag 28 oktober 2016

Fredag 28/10

Efter samlingen valde några barn att måla med hjälp av en plastficka. Därför tog vi en kort samling. Närvarobilderna från tavlan och Alice fick berätta vad hon har varit. Hon berättar att hon hade varit hos sin mormor i Småland. Hur är det i Småland? Det är bra mormor har 4st äppelträd och 4 päron träd. Mormor bor i ett grått hus. Men du har väl lek med din kusin också? Ja, nickar Alices och mormor. Därefter fick alla barnen lite frukt. Några gick ut i det härliga höstrusket för att leka och några valde att måla med hjälp av en plastficka, där man slipper att bli kladdig av all färg. Man behöver plastfickor, valfria färger, glitter, sax och tejp. Barnen får välja vilka färger de vill ha i sin plastficka. Det blev färgerna gul, blå, röd och svart och lite glitter.


Sedan satte vi fast plastfickan på bordet med tejpen. Man måste vara noga med att sätta på tejp runt plastfickan, annars åker färgen ut. Då är det bara dags att trycka med fingrarna och föra fram färgen på olika håll. Några drar mycket med fingrarna, andra lite försiktiga. Man kan trycka med hela handen om man vill det.


Här sitter Amanda med sin plastficka och gör olika cirkulerande rörelser och därmed olika mönster som kommer fram ur plastfickan. Lion är också aktiv men hantycker färgerna är så fina när de har kommit så nära varandra. Han är noga med att ta flera kort med kameran istället.


Amanda har fört ut all sin färg över hela plastfickan då de blir härliga färger som möter varandra. Noah gör streck kors och tvärs.

Därefter sätter vi upp alla barnens konstverk på fönstret. Då upptäcker Amanda att man kan rita mera med fingrarna och nu ser man det tydligare mot ljuset får hon veta. En härlig upptäckt som gör att hon fortsätter en god stund då plastfickan är uppsatt. Skapa helt enkelt med färg utan att bli kladdig med färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar