onsdag 12 oktober 2016

Onsdag 12/10


 Under fm hade barnen fri lek inne på avd. Bland annat mycket bygg med återvinningsmaterial. Godislåder som barnen tycker luktar godis och de runda är från tomma soppåsar. De platta är lock av gamla lådor. Här har bla Amanda och Tuva byggt torn, de yngre barnen tycker det är kul när det rasar. Barnen ser sina porträtt bilder inför samlingen, vem är här? Vem är inte här? Vem är på den andra samlingen? Hur många vuxna är vi? Därefter räknar vi oss alla och även följer barnen de visuella talraden 1-10 som finns uppsatt på väggen. Något barn tycker att vi ska ta det på engelska och gör vi också tillsammans. Barnen blir nyfikna när de får veta att detta är engelska och får mycket beröm.
Samlingen fortsätts sedan med yoga vi en fiskedamm som barnen får fiska upp olika bilder av yoga övningar. Tillsammans övar vi på övningarna " Stolen, vajande trädet, krigaren, det stilla trädet, fjärilen. Barnen är nyfikna och tar för sig av övningarna.  
 
Krigaren där ett ben ska böjas lite och armarna upp. Avslutas med övningen "Fjärilen" för vi är ju avd Fjärilen. Inte så lätt att få fotsulorna ihop och likna en fjäril. Men det blir fina fjärilar!



Samlingen avslutas med frukt innan alla barnen går ut. Den andra samlingen för de yngsta barnen använder sig av en sångpåse med flera djursånger, som är mycket uppskattat. Även den samlingen avslutas med fukt.

När vi är ute vill George och Noah visa upp sina skor. Skorna fotograferas och barnen får mycket komplimanger på skorna. Skorna är varma och bra nu när det blir kallare. Anton säger,  även på samlingen fast det är sol idag är det kallt, man måste sätta på sig mycket kläder. Ja, det stämmer. Det måste man, det är inte sommar längre. Det är ny årstiden "Höst". Barnen är oftast ute två gånger om dagen och behöver rejäla och varma kläder. Tyvärr har några barn alldeles för kalla skor. Barnen blir så glada när man ger dem både beröm och komplimanger då de har något nytt klädesplagg eller något annat.





 

När vi kommer in sitter två barnen med en tänkt Ipad och lyssnar på "Let it Go" på YouTube.


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar