onsdag 3 juni 2020

Onsdag 3/6 Utflykt

 Barnen  har fått spel med fiskar som man ska fiska upp, med hjälp av magneter.  Mycket omtyckt. Tusen tack för denna gåvan som vi har fått av en kompis.
 Barnen har fått västar på för de vet att vi ska på UTFLYKT. Fast vi väntar in alla, och då kan man passa på att spela lite fotboll. Några pojkar tar tag i detta och håller bollen i rörelse och passar till varandra. Man ska ta emot bollen med foten och sparka i väg med hjälp av foten. Någon vill rätta till med att ta upp bollen med händerna istället.
 Barnens utflykt blev till Sannaparken idag. Barnen får först frukund. Då ser vi över vilka vi saknar. Idag är det sju barn som vi saknar, som visas här med fingrarna. Vi räknar barnen och det blir då nio. Hur många vuxna är vi? Det är bara två, säger barnen i kör. Barnen  ser flera cyklar och blommor på vägen till lekplatsen.
 Barnen övar på att klättra och tar sig upp i olika klätterställningar. Koordination med armar och ben att ta sig upp.
 Barnen kommer upp och utmanar mycket i balans, motorik och perception mm.
 Barnen tar sig upp och ner via trappan.


 Flera barn hjälper varandra genom att putta upp varandra, så kan man glida ner av sig själv från stången. Jättekul!

 På hemvägen ser barnen  flera bilar. Barnen  övar på matematik med 1:a och 2:a osv,  färgskala mm. Kanske kan vi se om vi kan se vår favoritbil med ögonfransar. Ja, där är den. Den bilen är vit och har fem ögonfransar, påpekade en flicka.
Gott med tomatsoppa med Creme fraiche, bulle och mjölk.
Mmm jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar