måndag 15 juni 2020

Måndag 15/6 utelek på gården

 Barnen har varit med att se över odlingen från planteringslådor. Så mycket som har kommit upp. Barnen får hjälpa till att ta lite grönsaker till lunchen. Se så mycket grönt.
 Något barn är istället intresserad över körsbär och provsmakar. Lite sura! Men är goda ändå. Här får man se upp för i detta bär fina det en kärna.
 En brandflicka rycker ut, ridande på en häst, slang och hjälm är medtagen till utrykningen.
 Fruktstund vid stockarna med lilla barnaskaran. Vi är bara 8 idag så vi räknar efter att det är 8 som saknas. Fast sen blir vi 9 då det kom en flicka efter vc- besök. Några tar en extra ledig dag, någon är sjuk och någon har gått på semester. En flicka berättar att hon har bott på hotell, har varit i två städer Stockholm och Göteborg. De har varit på fest, där det var många glada människor och många ballonger.
 Barnen lekte med några djur innan maten. Räknade dem, sjöng om dem och sorterade djuren.
 En flicka övar med babblarna. Antal, antal par, färger och hitta kusinerna till respektive. Gagga och Babba är kusiner, Dadda och Sassa osv.

Barnen  har ätit fredagsmys mat, som vi brukar säga, tacos med sojafärs och grönsaker och creme fraiche.

På onsdag ska vi ha midsommarfest på fsk För barnen, så skulle ni ha nån liten blomma över i trädgården  tar vi gärna emot dem=).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar