onsdag 17 juni 2020

Onsdag17/6 Midsommar firande


Vi vill först och främst säga, TACK för alla fina blommor vi fått idag. Dagen började med att barn som ville fick hjälpa till att klä midsommarstången.

 De fina blommor som flera barn har lämnat tas om hand. Barnen ville hjälpa till att klä stången fin.


 Efter att vi har klätt midsommarstången. Är det dags för lite dans för  barnen som ville vara med. Det blev flera sånger bla "prästens lilla kråka", små grodorna" mm. Som avslutning på dansandet blev det "raketen".


Sen efter dansen var det dags att gå in och äta vår midsommarlunch, först blöjbyte och tvätta händerna. Sen fick barnen och Ullis och Christian vänta i hallen. Då passade vi på att ha en sångstund, med valfria sånger. Michaela hade varit inne och ordnat med dukningen. Sååå fint det blev. En riktig festlunch=)=).

Vi på fjärilen vill önska er alla en riktig skön midsommar. Christian passar även på att önska alla en skön sommar. Han tar lite semester nu, är tillbaka v28 på sammanslagningen.
Sammanslagningen är v27- 31. Vecka 27 är vi på Djupadal. Veckorna 28-31 är vi alla på Brodda. Vecka 32 är vi tillbaka på Flodillern. Barn som vistas under sammanslagningen bör göra SIN PÅSE MED KLÄDER, REGNKLÄDER, STÖVLAR, SOLKRÄM Mm.



Ingen fest utan jordgubbar. Mmm jättegott!

Därför vill tacka för detta läsåret. Vi önskar er alla en Riktig skön SEMESTER. NU TAR  ÄVEN BLOGGEN UPPEHÅLL, SÅ SES VI IGEN DEN 10/8.

tisdag 16 juni 2020

Tisdag 16/6 Teknik och naturkunskap

 Barnen övar mycket teknik då de blåser såpbubblor. Barnen  turas om att blåsa och de hjälper varandra att hålla flaskan.
 De äldre barnen hjälper de yngre barnen att blåsa såpbubblor.
 Flera barn ritar med ģatokritor, det blir streck, hjärtan och gubben i månen mm. Här bir det flera blåa streck, och det blir många.
 Vattna blommor och smaka på lite sallad mm. Mmm gott! Mer tack!


 Finmotorik  i fingrarna med att föra fram olika information på tavlan. Det är en tavla om vilken dag det är? Månad och väderlek.
 Lite vatten paus vid vasken med nydiskade kåsor.
Fruktstund vid trädet på en skön filt.
Fiskburgare med klyftpotatis, grönsaker och sås.

Välkomna på midsommarfirande för alla barn. Har ni möjlighet får ni gärna plock en bukett blommor så vi har lite grönt till vår midsommarstång.

måndag 15 juni 2020

Måndag 15/6 utelek på gården

 Barnen har varit med att se över odlingen från planteringslådor. Så mycket som har kommit upp. Barnen får hjälpa till att ta lite grönsaker till lunchen. Se så mycket grönt.
 Något barn är istället intresserad över körsbär och provsmakar. Lite sura! Men är goda ändå. Här får man se upp för i detta bär fina det en kärna.
 En brandflicka rycker ut, ridande på en häst, slang och hjälm är medtagen till utrykningen.
 Fruktstund vid stockarna med lilla barnaskaran. Vi är bara 8 idag så vi räknar efter att det är 8 som saknas. Fast sen blir vi 9 då det kom en flicka efter vc- besök. Några tar en extra ledig dag, någon är sjuk och någon har gått på semester. En flicka berättar att hon har bott på hotell, har varit i två städer Stockholm och Göteborg. De har varit på fest, där det var många glada människor och många ballonger.
 Barnen lekte med några djur innan maten. Räknade dem, sjöng om dem och sorterade djuren.
 En flicka övar med babblarna. Antal, antal par, färger och hitta kusinerna till respektive. Gagga och Babba är kusiner, Dadda och Sassa osv.

Barnen  har ätit fredagsmys mat, som vi brukar säga, tacos med sojafärs och grönsaker och creme fraiche.

På onsdag ska vi ha midsommarfest på fsk För barnen, så skulle ni ha nån liten blomma över i trädgården  tar vi gärna emot dem=).


fredag 12 juni 2020

Fredag 12/6 Avslutning på Fredagssamling

 Barnen  har hittat stora innekrukor , dessa kan man ha på huvudet kommer barnen på. Det blir fina hattar. Det är nog också för att de äldsta barnen är utklädda inför sin avslutningskonsert.
 Avslutningen av Gårdstomten börjar som vanligt med signalen och alla barnen går genom portalen. Vi börjar med att sjunga våra sånger. Idag sitter alla barnen på kullarna som publik, för de äldsta ska ha konsert för oss. Den som skulle varit på Malmö Live. Men vid rådande situation tar barnen konserten på förskolans gård, så blir det en fin och bra avslutning med fredagssamlingarna.

 De äldsta barnen  sjunger och gör rörelser och bjuder på en fin konsert på gröngräset. Publiken sitter på kullarna och gungar med och klappar i takt. Mycket musik, rörelse, och känsla vid konserten. Sedan avslutas det med glittrande knallande raket till alla barns förtjusning. Därefter blir det fruktstund. Vi räknar alla kompisarna som är närvarande. Tackar för alla presenterna som vi pedagoger har fått. Önskar alla barn och vårdnadshavare som går på semester,
               
                  TREVLIG SOMMAR!!!

 Alla barn på förskolan fick lunchen serverad ute på gräset. Alla sitter fint på presenningen  och äter korv med bröd  grönsaker, melon till och med rostad lök. Löken är det flera som provar att smaka.
                      TREVLIG HELG!!

torsdag 11 juni 2020

Torsdag 11/6 valfria aktiviteter på gården

 Barnen  är varit ute som vanligt. Lekt valfria lekar bla med att cykla och köra varandra. Andra barn har gjort sandlek med sand och vatten. Några, säger
" bubblor" och vill då blåsa såpbubblor. Så barnen får blåsa och öva munmotorik på ett lustfyllt sätt med att blåsa massa bubblor.
 Några barn ritar med ģatokritor utanför avdelningens dörr. Det blir solar och några streck mm.
 Barnen vill även vattna själv med en kanna, vatten, vatten säger flera barn och hjälper till att vattna vid planteringen.

 Barnen har haft en samling med frukt också har vår kompis visat bilder från sin långresa. Han visar och berättar om chokladbollar som han gjorde med sin mamma. Åkt två båtar, en stor en liten. Vattnet hade en vacker blå färg.
Barnen har ätit spagetti och köttfärssås med grönsaker.

onsdag 10 juni 2020

Onsdag 10/6 Avslutning med Utflykt till Djupadal

Med vagn för de yngsta och hålla hand i par för de äldre , bär det av på utflykt. Det är mot Djupadals lekplats. Alla barn är bra på ta sig fram, många naturupplevelser som bla titta på en kanin, som först sitter blixtstilla och sedan blir rädd och springer så.
 Vi träffar vår kompis som har brutit benet. Rehabträningen går bra så det är roligt att alla kan leka och ta vara på leken på lekplatsen.
 Gunga, gunga gör barnen på olika sorters gungor. Här är en gunga som liknar en groda.
 Barnen utmanar sig med mycket som klättring, balans, motorik, rörlighet och att våga prova nya saker, då vi inte har varit på denna lekplatsen innan.
Viktigt att dricka och tvätta sig vid uteleken. Det blev en varm dag

 Upp och ner i klätterställningarna och olika gungor bla storgungan, där man kan ligga ner.

 Barnen  övar med fallskärmen med att rulla en boll. Barnen  för fallskärmen upp och ner. Barnen  kommer på att man kan gömma sig under fallskärmen.

Lite mellanmål som blev Barnens lunch på utflykten. Korv med bröd grönsaker och frukt och majschips.
Tomatsoppa med bröd blev det till lunch.