tisdag 3 december 2019

Tisdag 3/12 Naturkunskap och teknik

 Barnen har varit ute under fm. Mycket teknik då barnen  tycker om att köra bil och att cykla. Att ta sig fram och öva med hela kroppen. Koordination och anpassa sig till omgivningen så man inte kör på någon osv.
 Barnen säger att det har blivit lite snö, då de ser frost på marken. Det vita förknippar sedan barnen  med en pulka, som i sin tur förknippas med snö. Barnen upptäcker och utforskar bla vatten från stuprör. Var kommer vatten i från?  osv. Härlig vattenlek som sker länge och väl. 
Barnen  har fått en Julkalender. Jättefin,  med Mumintrollet. För varje lucka finns det en bok. Barnen övar att känna igen siffersymbolen på 1,2 och 3. Barnen öppnar och där ligger böcker. Det är " Mumintrollet vaknar", "Mumintrollet färggranna dag", och "ett brev från Snusmumriken".  Barnen blir jätteglada och känner igen figurerna och nämner dessa. 
Tusen tack för denna fina gåva. 




Barnen drar sedan lucka nr 3 från julkalender trädet. Det är sången " Vad gör din fru Lovisa? steker glass. Barnen är aktiva och följer med i sången och ser bilderna från Lärplattan. Som vi har bättre tur med idag .
Innan sången kommer fram på storbild kommer kameran på barnen, och barnen ser sig själva. Mycket glädje och utrop.
Lucka 3, barnen övar även några luciasånger. För de äldre barnen blir tillfrågade ang Lucia, om de vill vara med i Luciatåg. Det ville de barnen. De yngsta får då våra med sina föräldrar och se och höra sångerna på Lucia.

Barnen får lite frukt innan julkalendern. Det är banan och äpple. Varsågod! Då säger man Tack! Något vi övar på regelbundet.
Barnen är förtjusta i Babbla ljusen. Barnen känner igen figurerna och nämner dem, antal och färgerna. 
Barnen har ätit panerad fisk med potatis, sås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar