måndag 16 december 2019

Måndag 16/12 utelek

 Utelek under fm med de övriga barnen på förskolan. Barnen väljer då att baka och skapa ihop olika kakor i varierande behållare.
 Cykla är något barnen är mycket bra på. De kör länge och kör varandra där bak på cykeln.
 Samling med fruktstund. Det är äpplen idag.
 Barnen får sedan öppna luckorna 14, 15 och 16. Barnen lär sig att det är först en 1 och sedan 4, 5 och 6 därefter. Nu är det bara en vecka kvar till julafton. Men bara några dagar kvar på terminen. Det är måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Fredag är det många lediga. Under fruktstund nämner en flicka att det är bara två stor barn och fem små eller yngre barn som vi säger.
 Barnen får öva mycket med fingrarna och igenkänning av fingersången " tummetott". Därefter tar vi lucka 15 som bjuder på mera fingermotorik. Det blir fingersången  jul med fingerfamiljen. 
 Flera av barnen är allt mera intresserad av atr skanna med lärplattan. Sedan blir det lucka 16 med nummersången. Den tyckte barnen om för den tog vi tre gånger. Barnen är med och aktiva i sången  och räknar 1-10.
 Mera fingermotorik då barnen får öppna de tre luckorna med olika böcker.
 Det är böckerna " Mumintrollet och vinter hemligheten, mumintrollet seglar och vem leker med garnet"?

Barnen får sedan höra de nya sångerna om imse vimse spindel firar jul och när han stack sig i granen. Även babblarnas julsång, den börjar barnen snappa upp några ord från refrängen. Därefter sjunger vi om Babblarna i lådan, där babblarna gör olika aktiviteter i lådan.  

De äldre barnen tänder 3: e ljuset. 
Barnen har ätit makaronerna med persiljesås och grönsaker. Nja mest pasta blev det nog. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar