måndag 2 december 2019

Måndag 2/12 Utelek, Tema Jul inleds

 Under uteleken väljer barnen att leka med sand. Fordon körs i sanden på kanten av sandlådan. Öva på att gräva med spaden och samla sand i en hink osv.

 Man kan ju köra fordon  i planteringslådan. Lägga bär på flaket el lera efter mask.
 Barnen  har haft samling som inleds med fruktstund och samlingssången. Barnen vet att vi ska hålla varandra i händerna. Sedan görs en påminnelse om att det börjar bli jul. Det är december. Barnen får veta att för varje dag ska vi öppna en lucka. Så idag ska vi ta lucka 1 och 2. Det är julkalender med siffra och qr kod på den andra.
 Tyvärr fick vi inte upp den på storbild i kuben som vi önskade  Men barnen blev fångad ändå från Lärplattan. Lycka 1 var sången från Babblarna " här är jag". Lucka 2 Om att borsta tänderna som fördes fram i en sång. Vilket nummer kommer då imorgon? Några barn svarar tre och visar upp tre fingrar. Barnen övar även ett par julsånger.
 Barnen har ätit pytt i panna med rödbetor och grönsaker.
 Jullådan med sånger till Lucia och siffror i lådan så man ser vilken lycka man ska öppna.
Barnens Julkalender med qr Koder. Ingen gran i år utan ett träd som symboliserar vår gård.


 Efter maten tar vi en samling. Då ser  barnen solen, det är sol idag. Betydelsefulla bilden sätts uppe.
 Barnen har fått lyssna på material från SAGOHÄFTE TILL DATE lärmaterial. Kapitell om " Rekvisita på  Gården".  Det handlar om fyra barn på en gård. Att vi turas om med cyklar. Att barn kan  stå bakpå och då skjuts mm. Att stora cyklar kan förvandlas till buss osv. Barnen upptäcker likheter och säger att " jag cyklar också" Här kompisar där bakpå cykeln mm. Att man kan betala och åka med i bussen mm. Vi kommer in på att alla ska få vara med. Att vi har olika idéer mm. Från avsnittet ser barnen att vi också har kiosk med glass mm. Man man får inte sitta på taket som Rekvisita gör, som en flicka lägger märke till. I boken är det  Rekvisita som förändrar allt i miljöerna. Här på vår del är det vi vuxna som har ändrat miljöerna osv.

Denna veckan har vi Praoelev från Munkhätteskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar