onsdag 11 december 2019

Onsdag 11/12 Valfria grupper

Vad är det här? Ett pepparkakshus. Så fint! Vem bor här? Det är BABBLARNAS HUS, tycker något barn. Barnens play - do figurer används, fast det går lite sönder. Så de andra babblar figurer kan man använda.

Barnen tycker att det är is utanför Babblarna pepparkakshus, fast Babblarna halkar lite.
Något barn tycker man ska gå in i huset. Fast det märks att det inte var någon bra idé.

Babba är med andra barn vid ett bord. Barnen har nämligen bakat ihop en jul play do. Kanel play- do som doftar sååå. Mm vissa tror att man kan äta. Fast det är inte bra för magen, aj aj inte bra.
Barnen trycker ut Babba med och utan  armar. Stjärnor bakas och vi sjunger lite. Det bakas även  kanelbullar med stjärnor, så gott ser det ut.



Barnen har haft samling som inleds med fruktstund. Sedan får äldsta barnet försöka skanna med q er- koden nr 11. Det är ju BABBLARNAS BERG och dalbana. Barnen får se när de åker berg och dalbana. Upp och ner också vinkar flera Babblare och jublar. Mycket sång och glädje.

Barnen får även öppna vår kalender som bjuder på olika småböcker om mumintrollet. Idag blev det boken om en oförglömlig flygtur.
Barnen får sedan öva på Lucia sångerna. Barnen är aktiva med rörelser i sången Tipp tapp.
Titta mina strumpor är samma för som stjärnan. De är gula. Så det blir en påminnelse om att man kan  sjunga, och öva på sången blinka lilla stjärna.
Barnen visar sedan att de vill sjunga sången  "björnen sover". Så det gör vi medans vi väntar på matvagnen.
Ett barn ser att det regnar idag. Vi måste sätta upp vår bild på tavlan. Så det gör ett barn.
Barnen har ätit potatis och purjolöksoppa med smörgås. Och jättemycket creme fraiche, som något barn är noga med att berätta. Idag på måltiden sjunger ett av barnen vår måltidsramsa. Så fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar