tisdag 10 september 2019

Tisdag 10/9 vattenlek ute mm

De yngsta barnen får vara ute på gården. Prova att leka med geggamoj, ösa vatten, samla vatten, hälla ut och om igen. Titta favorit färgen har två barn valt på sina regnkläder och en fin röd regnhatt. Bra kläder vid regnigt väder.
Hämta vatten och göra soppa kanske?
Sandlek med blöt sand blir fina kakor från olika kakformar.
Barnen kan även välja att sitta med saker vid uteborden och undersöka som här magnetisk. Föra pennan mot en färgad magnetisk figur.
Barnen som är ute har haft en mini fruktstund vid en hörna under tak, så vi inte blir allt för våta. Barnen äter äpple och banan. Sedan sjunger vi olika önskesånger som Bä bä vita lamm gick på restaurang, vanliga bä bä vita lamm, fem små apor hoppade i  sängen och avslutningsvis Imse Vimse spindel.

Barnen blir intresserade av plaskandet allt mera. Vi sjunger under tiden en sång om detta, kom och låt oss plaska... trala lalala....Mycket lustfyllt fast det är blött och grusigt om händerna.
Bygg- och konstruktion gjorde några av de äldre barnen medan de yngre var ute. Tågbana och bilar är mycket roligt och vi hjälps åt för att göra olika banor för detta.

Barnen  har fått lite nytt material bla fina knoppussel. Alltid uppskattat att lämna in gamla leksaker om man är trött på dem, bara de är hela och inte vassa och farliga.

Barnen har ätit varmrökt lax med potatismos, sås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar