måndag 23 september 2019

Måndag 23/9 utelek och trygghetsvandring

 Alla barn har varit ute under fm. Liten grupp på avd. Lilla hushalvan verkar fått kräksjukan, då ett syskonpar inte mått bra. Tänk på att man är hemma 48h och inte har kräkts fler gånger.
 Mycket sandlek med stora och små lastbilar. Det körs på sanden och det blir spår. Det körs uppe på kanten vid sandlådan.
 Bra med vantar då det blir kallare och kallare.
 Barnen bakar små, stora kakor. Vi övar också på begreppet låg och hög kaka. Det blir många och lite kakor.
 Några leker och rider i väg i galopp på hästarna.
 Barnens utekök är tyvärr borttagen pga brandrisk. Synd tycker vi, få bli ett annat tänk där till våren.

 De äldsta barnen har fått ett kärt återupplevelse, då de känner igen dessa gubbar. Glad och ledsen gubbe el sk trygghetsvandring vid olika miljöer på förskola. Men först äter vi frukt för att få lite energi. Barnen övar på begreppen helt äpple, halv, och fyra delar. Sedan sitter vi och samtalar kring dessa frågor. Mycket intressant och bra dialoger. Gör gärna detta hemma, så ser vi hur barnen svarar då de är hemma. Och att ni föräldrar får känna er delaktiga. Detta är kring  ämnet likabehandling, hur vi känner oss, dvs olika känslor, empati, hur vi är mot varandra osv.
 Samling med alla barnen. Det inleds med samlingssången, här är jag och här är du... Sedan tar vi sångerna från den fina korgen. Det blir blinka lilla stjärna för vi har ju stjärnmattan, bä bä vita lamm, Mamma Mu då barnen känner igen bilden från kortet, en elefant balanserar. Ny veckans hjälpreda presenteras och räknar barnen.
Fint led då barnen kommer in från uteleken.

Barnen har ätit ratatouille med couscos  och grönsaker, gick tyvärr inte hem hos alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar