fredag 13 september 2019

Fredag 13/9 Utelek

 Den här information har kommit upp i hallen. Det är föräldrasamråder,  där ni föräldrar har rätt till att lyfta fram olika synpunkter om förskolan. Det kan vara saker som hissningar el dissningar el tips och önskemål mm. VI BEHÖVER DOCK EN REPRESENTAN TILL DETTA MÖTE. DET ÄR BARA EN FÖRÄLDER I NULÄGET.  SÅ VILL DU VARA MED I DENNA GRUPPEN, MEDDELA OSS SÅ FORT SOM MÖJLIGT.
 En flicka väljer detta nya pyssel med siffrorna med fina bilder som för fram resp antal. Lite hjälp och beskrivning av bild och talraden nämns och då blir det lättare att lägga detta stora pussel. Det ska vara här, ingen får förstöra, som flickan säger.

Barnen har varit ute under fm. På fredagar brukar vi källsortera, barnen tycker det är kul att hjälpa till. Idag tömmer vi kartong och plast.
Barnen slänger i resp sak i de resp kärlen. Sedan leker barnen med vatten och många cyklar. Här utmanas koordination, balans, perception, fart dvs tempot långsamt och snabbt med cykeln. Hjälmen är på! Det är viktigt, för det kan bli hög fart med denna springcykeln.


Barnen som är inget har så samling från samlingskorjeñ. Idag hittar vi en ko då blev det mamma Mu sången, lammet som blir bä bä vita lamm.
Och sist elefanten som balanserar på spindeltråden.
En av de äldsta får fina plastband i olika färger. Färgerna nämns, kortas och längsta bandet övas. Sedan får man förslaget att man kan lägga kapplastavar längst med. Så räknar vi antal kapplastavar. Det 1,2,3...6 stycken. 

Barnen bygger fritt olika torn av Dupĺo. Det ska bli ett högt torn som ska stå här, det ska sparas.


Barnen har ätit pastagratäng med spenat 
 el Lasagnet som det heter.

Välkomna på föräldramöte tisdag den 15/10
kl 17.30- 19.00

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar