torsdag 13 juni 2019

Torsdag 13/6 valfria aktiviteter och besök

 De äldsta barnen har varit ute på fm. Medan de yngsta barnen har varit inne och lekt fritt. Mycket bygg-och konstruktion inne med de mjuka klossarna inne i byggkuben. Det rasar och byggs upp igen och igen jättekul är det. Barnen  har haft besök av en ny kompis som ska börja hos oss i augusti. Lite försiktigt lär vi känna kamrater och vuxna. Detta görs lugn med en liten grupp där man  kan utforska och upptäcka sig fram med leksaker mm inne på avd.
 De yngsta får fruktstund med goda bananbitar och fingerdjur som vi bekantar oss med och sjunger deras sånger, det övas TAKK mm.
 Barnen väljer först grodorna, det är lilla och stora grodan. Kanske bebis och mamma groda. Barnen sjunger med i denna sången och sedan får de ligga i sängen här  och sova.
 Några barn vill rita på väggen, så som npgra fick göra igår. Ja fast vi tar det bakom byrån så kan man rita med krita på ett papper.
 Innan maten har vi en liten önskesång, där barne  väljer  flera sånger. Som hjulen på bussen som även blir papporna, mammorna, busschauffören på bussen mm. Det blir måbga sånger som barnen väljer. Vi pratar också om att det är sommarfest med picknick med föräldrarna.  Att man kan äta lite och mycket till picknick.
 Barnen har ätit tomat soppa med smörgås och sås och  makaroner.

VÄLKOMNA PÅ SOMMARFEST KL 16-17.30 IDAG.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar