tisdag 11 juni 2019

Tisdag 11/6- Valfria aktiviteter Bygg och konstruktion.

Efter frukosten bestämde sig fjärilarna för att stanna inne idag, medans vi satt och åt frukost såg vi att det regna ute. Det regnade inte bara lite utan mycket tyckte dem. Vi bestämde oss då för att vara inne under förmiddagen. Men barnen påpekade att dem hade med sig sina stövlar, som dem tyckte man skulle ha när de regnade.
Inne i vårt byggrum byggs det flitigt, här byggs ett hus upp mot taket. Barnen har utvecklat sin förmåga att bygga stabila hus, placeringen av klossar har stor betydelse för hur stabilt bygget är.


Någon som har blivit allt mer populärt inne i vårt byggrum är att bygga med våra plastklossar, barnen bygger diverse saker såsom bilar,flygplan och hus med våra plastklossar.

Några barn valde att lägga pussel, här hjälps vi åt att lägga bamsepusslet.

Några barn följde med in i ateljén för att ha en liten konstverkstad. Vi börjar med att ta på oss förkläde för att skydda våra kläder men det kom också en och annan fläck på strumporna och i även i.........ÖRAT!

Vi blandar färger innan vi börjar måla. Vi blandar blått och rött och vi fick "mörk färg" tyckte ett av barnen.

Vi håller oss inte bara till en färg på vårt papper utan blandar även färgerna, här väljer ett barn att måla med lila och orange färg.

Här har vi blandat gult och rött och vi fick färgen orange. Här har ett barn målat en elefant till sin lillasyster.

Ett barn berättar att han har målat sin pappa som han sedan visar är den stora pricken. Han berättar även att han målat mamma och visar mellan pricken. JOHANNA! kallar barnet sedan. "Jag ritat min lillasyster" säger barnet och visar den lilla pricken på målningen. Sedan berättar barnet att hen också ritar sig själv, hela familjen fick plats på pappret.

Till lunch serverades fisk, potatismos och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar