torsdag 20 juni 2019

20/6 Avtackning och Cola experimentet

Efter frukosten gick alla fjärilar ut. Ett barn visar upp dagens kläder, shorts och en bamse tröja som pojken berättar att han tycker om.

Bilen körde ut från sandlådan och åkte runt på asfalten.

Två barn står borta vid lavendelblommorna, istället för att försöka äta blommorna visar vi att vi kan lukta på blommorna. 

Borta vid stockarna är det aningen halt efter nattens åsk och regnväder. Ett barn hoppar från stocken ner till marken.


Efter en stund kallas alla barnen ute på gården till stockarna för att avtacka Johanna. Några av barnen tror att Johanna fyller år medans ett gäng berättar att hon ska sluta. Vi berättar att Johanna ska sluta och börja skolan efter sommaren. pedagogerna på flodillern har köpt en liten avskedspresent som innehöll choklad,tvål och ett presentkort på lakritsfabriken, en perfekt sommarpresent för Johanna.


Efter en hemskt massa tack började tordagsdiscot. Vi dansar till Dollystyle och Crazy frog.

Innan lunchen får fjärilarna äta någon som vi inte brukar nämligen popcorn och jordgubbar. Vi avtackade inte bara en person idag utan tre stycken, två av våra barn ska på andra äventyr och detta firades med att barnen fick deras pärm med dokumentationer från deras tid på förskolan.






Vi hann även med ett experiment, det klassiska experimentet med cola och mentos fick barnen så ute på gården. Colastrålen blev inte så stark som vi hade hoppats på men barnen var nöjda ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar