måndag 10 juni 2019

Måndag 10/6 utelek

 Barnen  har lekt inne På avd en stund. Barnen har byggt nya konstellationer. Bland annat en sko. Passar den? Först är skon för liten, för stor och sedan gick den i sönder.

 Barnen har haft en  samling. Där  berättar barnen vad de har gjort under ledigheten. Någon har lekt i sin trädgård, sprungit med mamma, varit i stugan med farmor och farfar mm.
 Barnen får frukt och sedan blir barnen påminda om att det är sommarfest på torsdag. Ja,då ska vi ha picknick. Vad kan man äta när man har picknick? frukt, grönsaker, säger barnen. Ja men man kan äta lite mat också. Som pannkakor, prinskorvar, hamburgare osv kommer barnen på sedan.
Inna  vi går ut övar vi på bokstäverna. Ser man det jag ritar i luften så kan man gå ut och klä sig. Vi upptäcker och utforskar bokstäverna. Jag började först med min egen bokstav "U", "O" som min bror mm.
 Barnen hittar sin bokstav och jämför med bokstavtavlan.
 Barnen sätter sedan på sig och vi går ut för att leka. Dessa skor blinkar, fina va!

 Veckans måltider så vi alla får veta.

Barnen under uppevilan får sedan välja mellan att få uppdrag via en tärning eller em boll. Barnen  väljer tärningen. Barnen  räknar prickarna och alla får vi olika uppdrag. Som säg 4 frukter, hoppas 6 ggr, säg ett pojknamn, säg ett flicknamn, säg 4 färger osv. 
Kul tyckte barnen sedan tar  barnen  och lägger sig ner  inför en avslappning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar