torsdag 20 december 2018

Nr 20 utflykt TOMTEHUSET

 Utflykt till biblioteket för att lämna tillbaka alla böckerna. Utanför biblioteket tar barnen en liten fruktstund på trappan.

 Barnen besöker sedan tomtemor och jultomten. De är båda hemma idag  i sitt fina tomtehus.
 Det finns mycket att titta på inne i tomtehuset. Fina granar både inne i huset och utanför. Man kan rita vid ett bord inne hos tomtemor och jultomten.  Många av barnen ville gå fram till tomten för att berätta vad de önskar sig i julklapp. Sedan fick barnen smaka på tomtemors pepparkakor.
 Sedan promenerar barnen tillbaka till förskolan. På hemvägen ser barnen mycket saker som julgranar och klädda fina julgranar i fönsterna.  Barnen  ser flera vackra tända stjärnor i fönsterna.

 Barnen upptäcker en sparkcykel, vems kan den vara? Den är iallafall jättefin. Barnen känner igen promenadvägen. Barnen ser sin affär där de brukar handla, ser tandläkaren där det finns 8 stjärnor i fönsterna osv. Alla är glada av alla intryckt. Polisen träffar barnen, han vinkar och sätter på lamporna så de lyser. Sopbilen kommet också och vinkar till oss.
 Vackra fina julblommor tittar barnen också på.
 Vi har vist en brandman hos oss idag.
 Dagens lunch, falukorv med makaroner och gurkstavar och små tomater. Barnen ser att tomaterna är runda. Barnen rullar dem på bordet fram och tillbaka.

 Tillsammans ser vi att min avokadokärna är lite rund så att de kan rulla också.
Man ska inte leka med maten men vi upptäcker och lär att vissa saker är runda och kan rulla.

1 kommentar:

  1. Det var så roligt att höra er kalla LENA!!! vid min balkong på er väg mot tomten, jag var snabbt ute så jag fick vinka till alla fina fjärilsbarn och personal/Lena på Uttern

    SvaraRadera